L’Agenda Gastronòmica de Salou presenta una dotzena d’iniciatives per a aquest 2022

L’objectiu és la desestacionalització de la temporada perquè el sector de la restauració pugui tenir activitat tot l’any

Salou ha donat a conèixer la seva nova Agenda Gastronòmica, per a aquest 2022 (Ajuntament de Salou)

L’Ajuntament de Salou i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) Salou han donat a conèixer les propostes que componen l’Agenda Gastronòmica d’aquest nou any 2022.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet referència a l’aposta decidida que va fer Salou, en el seu moment, per convertir-se en un referent gastronòmic, no només a la província, sinó també a Catalunya, Espanya i internacionalment. En aquest sentit, “gràcies als empresaris, a la seva implicació, emprenedoria, coneixements i tècnica ha estat possible que Salou assoleixi un bon impuls en la gastronomia, així com una oferta variada”; circumstàncies que l’alcalde ha agraït a tots els professionals de la cuina i, en especial, al president de l’AEH Salou, el xef Pep Moreno, a qui ha qualificat com un “geni”.

Així mateix, ha recordat l’Estrella Michelin del Restaurant Deliranto, la qual es revalida any rere any, des que va arribar a Salou, a finals de 2019.

Objectiu: desestacionalització de la temporada

La represa del calendari gastronòmic aportarà un valor afegit a l’activitat turística de la destinació. L’objectiu final és la desestacionalització de la temporada, és a dir, que Salou es converteixi en una plaça forta, a nivell de turisme gastronòmic, durant tot l’any; així com la sostenibilitat, en termes generals; i la sostenibilitat, també, econòmica i laboral, en particular, amb la finalitat que el sector de la restauració pugui tenir activitat tot l’any.

L’alcalde ha recordat que el tret de sortida potent que va tenir Salou al 2020 amb la presentació de l’oferta gastronòmica a Madrid, en el marc de Fitur, es reprendrà enguany escollint, en aquesta ocasió, Barcelona, “una ciutat que pot aportar molts visitants i turistes”, ha assenyalat.

El president de l’AEH Salou, Pep Moreno, ha destacat la proximitat dels productes locals, com, per exemple, l’oli d’oliva, la tòfona i el safrà; i de llotja, com la gamba, “el producte més reconegut a nivell internacional com a autòcton, amb identificació geogràfica protegida de la zona i mostra de la riquesa marina que tenim al costat”, ha assenyalat; afegint que “som a l’espai més ric en producte de proximitat vegetal, animal i marí, més gran, potser, de la zona més propera”.

També, ha remarcat l’objectiu principal de la AEH Salou, aconseguir organitzar una desena d’accions gastronòmiques; i ha fet referència al ‘Tasta Salou’ dels dijous, que és “un globus d’oxigen” per dinamitzar la restauració local.

Per últim, Moreno ha posat en relleu els “tres motors d’aquestes jornades gastronòmiques de Salou”, que avui es presenten: l’arròs, el producte més popular que hi ha; és econòmic; de qualitat; energèticament, molt saludable; i es molt versàtil a l’hora de cuinar-lo. El segon, el calamar, que és “l’emblema de Salou, el producte que encara es manté de les jornades que feien els pescadors, i que és una iniciativa arrelada a la ciutat”. I, per últim, el Gastro Wine & Music, que “és, probablement, l’esdeveniment més potent que s’ha fet a la província”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha mostrat la seva satisfacció pel fet de “poder presentar aquesta agenda tan completa, ambiciosa i potent, que reafirma l’excel·lent moment que viu la gastronomia salouenca”.

L’agenda de 2022

Tasta Salou (dijous al vespre)
La Salou Food Experience a Barcelona (28 de març)
Premis gastronòmics Josep Lladonosa (7 d’abril)
Jornades gastronòmiques de l’arròs (del 25 de març al 30 d’abril)
Jornades gastronòmiques de la gamba (després de Setmana Santa)
Sabor Salou (del 6 al 8 de maig)
Salou Mediterranean Wine Week (juny)
Gastro Wine & Music (setembre)
Jornades gastronòmiques del bolet (octubre)
Jornades gastronòmiques del calamar: Del mar a la taula (novembre)
Iniciativa prèvia a Nadal (desembre)