La Reus viu el vi s’enfila fins els 90.000 tastos i més de 13.000 copes despatxades

Després de tres anys la fira de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Reus torna amb una força extraordinària

La fira Reus Viu el Vi 2022 ha omplert aquest cap de setmana la plaça de la Llibertat (Cambra de Reus)

La Reus Viu el Vi 2022, la dotzena fira de les Denominacions d’Origen de la Cambra, haurà signat novament una edició històrica. Amb jornades multitudinàries, que han deixat petita la plaça de la Llibertat, la fira s’enfilarà per sobre dels 90.000 tastos de vi (comptant càrregues i recàrregues) i més de 13.000 copes despatxades. Són xifres de rècord, que demostren que la fira no només no ha perdut capacitat d’atracció després del sotrac produït per la Covid, si no que ha estat capaç de tornar amb una força renovada, incrementant xifres de visitants i de tastos fins a nivells impensables.

Des de l’organització el president de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha volgut posar en valor una vegada més la importància de la fira com aparador dels vins del territori. “La Reus Viu el Vi constitueix una plataforma excepcional per subratllar allò que més i millor singularitza a les nostres comarques, el seu capital vinícola. I fent-ho en la doble direcció que sempre proposa la Cambra, com és la de prestigiar el producte i d’afavorir-ne la venda”. Just també ha destacat l’elevadíssima presència de públic jove, de 18 a 30 anys, que s’introdueixen en el món del vi. “La fira, pel format i la dinàmica, ha tingut la capacitat de seduir a aquest tipus de públic. El món del vi cal que capti, amb un discurs agraït, l’atenció de nous clients atenent els hàbits de consum. Per tant, la fira realitza una gran tasca a l’hora de fidelitzar potencials clients, de perfil jove, que han de ser els consumidors del demà. Així ens ho saben reconèixer, també, les mateixes Denominacions d’Origen”.

Per la seva banda el director del certamen, Jaume Domènech, ha mostrat la seva satisfacció per haver complert i, fins i tot, superat les expectatives inicials. “Després de tres anys d’aturada obligada per la pandèmia hi havia algunes incògnites per resoldre sobre les possibilitats de mantenir l’interès de la fira entre el públic objectiu. El resultat històric d’aquesta edició ens motiva per continuar treballant i -el que és més important- per evolucionar i créixer sense perdre l’essència d’una convocatòria que destaca la importància del capital vinícola per aquestes comarques”.

En aquest sentit, la Cambra ja prepara alguns nous elements que s’aniran introduït a partir de l’edició de 2023. Novetats importants per poder mantenir la capacitat d’atracció d’una fira que s’ha convertit, amb xifres tan eloqüents, en un dels certàmens amb més capacitat d’atracció de tot Catalunya.