La nova mostra Romesco Food & Drinks reivindica la tradició gastronòmica marinera de Cambrils

L’esdeveniment se celebrarà, del 17 al 19 de maig, al Parc del Pescador, com a prèvia de les XI Jornades del Romesco
Presentació de la nova mostra Romesco Food & Drinks a la plaça de les Arts de Pesca (Cedida)

Arriba una de les grans novetats del calendari gastronòmic de Cambrils per reivindicar un dels productes més característics de la seva tradició de cuina marinera. La primera edició de la mostra Romesco Food & Drinks se celebrarà del 17 al 19 de maig al Parc del Pescador per anar fent boca per les XI Jornades Gastronòmiques del Romesco, que començaran la setmana següent, del 24 de maig al 9 de juny. La nova iniciativa està liderada per l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils (AEHC) amb el suport de l’Ajuntament.

Una dotzena de restaurants

La mostra Romesco Food & Drinks comptarà amb 12 estands de restaurants cambrilencs que oferiran degustacions creatives del tradicional plat del romesco, platillos i tapes variades amb salsa de romesco, i 12 paradetes més de diferents empreses de cerveses artesanes cambrilenques i catalanes, corpinnats, i caves del territori.

Durant els tres dies de fira, els i les visitants també podran gaudir de demostracions de cuina tradicional i tastos de cerveses artesanes i caves, una programació lúdica de música en directe, havaneres i rom cremat dels pescadors cambrilencs, una mostra d’artesans, un espai VIP per a gent gran, i activitats infantils i familiars, entre altres. A més, el dissabte 18 de maig, el xef Arnau Bosch impartirà una MasterClass per a nens d’entre 7 i 12 anys a la zona de la barca, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Concurs de Mestres Romescaires

També cal destacar que el diumenge 19 se celebrarà una nova edició del tradicional Concurs de Mestres Romescaires, que se celebrava a Cambrils des del 1969 rememorant els orígens dels ranxos mariners i que es va recuperar el 2022 amb periodicitat biennal. El concurs començarà a les 11 hores a l’auditori del Parc del Pescador i estarà amenitzat pel grup d’havaneres Balandra.

Dues hores més tard, a les 13 hores, es farà la presentació de les cassoles al jurat per a la seva valoració i posteriorment es lliuraran els diplomes i es proclamarà el Mestre Romescaire. Per acabar, a les 14 hores se subhastaran les cassoles en benefici de l’associació Antian.

Les XI Jornades del Romesco

Les XI Jornades Gastronòmiques del Romesco de Cambrils es portaran a terme del 24 de maig al 9 de juny. Durant aquests 17 dies, els restaurants participants oferiran menús o plats elaborats amb romesco, que properament es podran consultar al web romescocambrils.com.

Com en altres ocasions, les jornades també comptaran amb la participació de L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, que tornarà a obrir les portes del seu restaurant pedagògic per oferir les receptes preparades pels seus alumnes.

Amb aquestes jornades es busca traslladar l’essència gastronòmica de Cambrils als comensals i visitants de la destinació que durant aquests dies reservin taula als restaurants participants, perquè puguin degustar les diverses receptes del romesco dels xefs cambrilencs, des de les més tradicionals a les mes avantguardistes,

Les jornades del romesco estan organitzades pel Patronat de Turisme de Cambrils, el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, amb la col·laboració de Tàrraco Sea Food.