La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre augmenten la seva projecció com a destinacions turístiques familiars

El Patronat de Turisme de la Diputació crea experiències innovadores en l’àmbit del patrimoni, les platges i l’enoturisme

El Patronat de Turisme de la Diputació crea noves experiències en l’àmbit del patrimoni, les platges i l’enoturisme (Arxiu)

La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es posicionen com a destinacions turístiques familiars de referència amb una innovadora oferta especialitzada en aquest segment de visitants, fruit de la feina conjunta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i el sector turístic durant els darrers tres anys. Ha estat gràcies a la gestió per part del Patronat de tres de les operacions del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) turisTIC en família, liderat des de la Diputació. A més de la creació de noves experiències, aquest treball ha aconseguit la implicació d’una xarxa de més d’un centenar d’agents públics i privats en el disseny i l’impuls del turisme familiar amb criteris d’especialització, innovació i sostenibilitat.

Les iniciatives s’aglutinen en tres àmbits, Patrimoni Cultural, Platja Innovadora i Vinya en família. Eurecat ha creat el portal-aplicació ‘Costa Daurada & Terres de l’Ebre Trip&Kids’ i una plataforma TDS2+ per gestionar i analitzar la informació amb intel·ligència de dades.

Per la promoció de les marques com a destinacions familiars s’han editat nous catàlegs de propostes experiencials, pautes per adaptar els equipaments i els recursos turístics a les famílies de manera sostenible i responsable, juntament amb un nou relat que posa al centre els infants.

De fet, 1.500 alumnes han participat en el TurisTIC challenge, un itinerari educatiu que s’ha fet els últims dos cursos per estimular el coneixement del patrimoni, el sentiment de pertinença i d’orgull perquè siguin els futurs prescriptors i ambaixadors dels actius turístics del territori.