Front comú per promocional el Peix de Tarragona

A més de la campanya publicitària, s’han preparat vídeos i fitxes de cada espècie amb receptes

Representants de l’Ajuntament, el Port, la Confraria de Pescadors, els Mercats i la DO Tarragona han presentat aquesta setmana la campanya (David Oliete)

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a la campanya de promoció “Peix de Tarragona, tot un gust” que té com a objectiu contribuir a augmentar el consum de peix de proximitat entre la ciutadania. El conseller de Desenvolupament Econòmic Manel Castaño ha explicat que “La confraria de Pescadors de Tarragona va traslladar la necessitat de promocionar el peix de Tarragona per incrementar el seu consum entre els ciutadans. A partir d’aquí, Tarragona Impulsa va començar a treballar de manera transversal, amb altres departaments de l’ajuntament i també amb diferents agents de la ciutat, per tal contribuir a la reactivació del sector pesquer”. En aquest sentit, s’ha creat un grup de treball que permet donar continuïtat al projecte format per Tarragona Impulsa, el departament Comunicació, i el de Turisme, la Casa d’Oficis, l’IMET, Mercats de Tarragona, AEHT, la Confraria de Pescadors de Tarragona, obert a altres agents públics i privats que es puguin incorporar en un futur.

Es tracta d’una ambiciosa campanya que té dos objectius: promoure el peix de proximitat per tal de donar suport al sector pesquer i posar en relleu el patrimoni immaterial gastronòmic de Tarragona.

“Peix de Tarragona, tot un gust”

La campanya s’articula sota el l’eslògan “Peix de Tarragona, tot un gust” i inclourà difusió a les xarxes socials, un espai a la web de l’ajuntament, així com creativitats en diferents suports publicitaris – autobusos, opis, tanques-. A més a més es promocionaran set espècies autòctones: pop, canana, lluç, gamba blanca, gadegang, sardina i seitó un receptari plegable amb una recepta de cada espècie de peix. Aquest receptari s’ha elaborat des de Mercats de Tarragona i es repartiran a les peixateries. Per promocionar aquestes espècies també s’aniran publicant vídeos amb receptes a les xarxes socials.

El president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz s’ha mostrat agraït per la implicació de les diferents institucions per tal de promocionar el peix de Tarragona. També ha destacat que “els pescadors son un col·lectiu important de la ciutat, i cal promocionar la seva feina i el seu producte que és d’alta qualitat”.

El president de l’empresa de Mercats, Dídac Nadal, ha destacat la implicació dels Mercats de Tarragona en el projecte: “els mercats de la ciutat són autèntics prescriptors de l’alimentació saludable i un dels millors epicentres on trobar peix de proximitat. La ciutadania podrà tastar els millors plats de peix de casa nostra a través del receptari que hem elaborat gràcies a la complicitat de les peixateries dels mercats, i dels dos showcookings que organitzarem al Mercat Central els dies 22 i 29 d’octubre”.

Activitats al Port

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset ha destacat “la doble relació del Port amb l’activitat pesquera, en el treball del dia a dia amb la Confraria de Pescadors i en la feina de recerca i divulgació del Museu del Port i de l’Observatori Blau. I des d’aquesta doble vessant -ha afegit- el Port sempre està disposat a col·laborar en impulsar l’activitat econòmica i el comerç de la ciutat, en aquest cas, les activitats escolars i familiars organitzades pel Museu del Port”.

La directora del Museu del Port, Mercè Toldrà ha explicat les activitats que s’han preparat per “donar a conèixer el món de la pesca als infants i les famílies”. S’han organitzat contacontes amb Imma Pujol i activitats familiars. A més, el Museu del Port que compta amb un espai immersiu on el visitant podrà gaudir d’una experiència enriquidora i que reivindica el producte i l’activitat pesquera a la nostra ciutat.

Showcookings als Mercats

D’altra banda, els Mercats de Tarragona han previst dos showcookings relacionats amb la cuina marinera. El divendres 22 d’octubre es cuinaria un romesco de Pop i el 29 un romesco de Canana. També s’ha sumat a la campanya els vins de la Denominació d’Origen Tarragona.

Podeu consultar tota la informació de la campanya i les activitats a www.tarragona.cat/peixdetgn.