El Priorat a punt per les jornades del bolet, fruits de tardor i de l’oli nou

Del 18 de novembre al 12 de desembre, 10 establiments oferiran menús i degustacions amb productes de tardor maridats amb vins del Celler Masroig

El Castell de Falset va acollir la presentació de les Jornades del bolet, fruits de tardor i de l’oli nou (AEHT)

El Castell de Falset va acollir divendres passat la presentació de les Jornades del bolet, fruits de tardor i de l’oli nou, les quals es celebraran del 18 de novembre al 12 de desembre a la comarca. Així doncs, durant gairebé un mes, els establiments participants oferiran plats i degustacions amb els productes que donen nom a les jornades; així com experiències que inclouen dos dies d’allotjament amb esmorzar inclòs.

Els establiments participants a les jornades ho fan amb menús, degustacions o amb nits d’allotjament per completar l’experiència. I són: Restaurant Brichs; Restaurant El Cairat; Lo Refugi Gastrobar; Restaurant Quinoa; Hotel Hostal Sport; Celler, hotel i restaurant Clos Figueres; Masia Braseria Mas Trucafort; Mas Ardèvol; Cal Salut i Fonda Toldrà.

El regidor de Governació l’Ajuntament de Falset, Antoni Muntané, va obrir l’acte remarcant la importància de la col·laboració público-privada i el president de Priorat Enoturisme, Roger Felip, va parlar de la importància de reivindicar el producte de temporada. “Volem consolidar els productes del territori, per diferenciar-nos i aportar valor a un destí gastronòmic com és el Priorat, qui a banda de tenir excel·lents vins, té excel·lents productes”, va expressar.

Al Priorat es marida tot; per això el Celler Masroig col·labora amb les jornades, ja que els plats i degustacions es serviran amb els seus vins i olis. Josep Arnal, gerent del Celler MasRoig, va voler posar en valor la feina que està fent Priorat Enoturisme: “qui aglutina diferents sectors i això la fa forta i ens permet anar més lluny”.

Per la seva bada, Miguel Ángel Cordero, de l’Associació Micològica Priorat, també va participat a la presentació i va destacar “les característiques organolèptiques, singulars i increïbles” que tenen alguns productes com el bolet.

Per últim, el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gràcia, va destacat que “el vi és el motor i ànima del Priorat, però també és terra de bon menjar i de bon viure”.

La presentació va anar acompanyada d’un tast del vi novell i l’oli nou del Celler Mas Roig, del pa d’oli elaborat per la Mercè del Cairat i de degustacions elaborades amb productes de tardor com els bolets.

Aquestes són les segones jornades organitzades per Priorat Enoturisme, després de les de l’Horta del Priorat a taula. Com ha recordat Roger Felip: “Avui hi guanyem tots: productors, hostalers, territori i visitants”.

Trobareu totes les propostes a les webs i les xarxes socials de l’AEHT i de Priorat Enoturisme.