El Port de Tarragona patrocinarà actes dels 700 anys de Santa Tecla

El Port col·labora en diversos actes com el llibre ‘Operació Tecla’, de Joan Carles Blanch, i a la Mostra de Folklore Viu de Catalunya

El president del Port i l’alcalde de Tarragona al mirador de la seu institucional de l’Autoritat Portuària, des d’on es pot admirar l’skyline de la ciutat (Cedida)

El Port i l’Ajuntament de Tarragona han signat avui l’acord de patrocini per als actes commemoratius dels 700 anys de l’arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat. Santa Tecla, la Festa Major de la ciutat, és una de les festes més emblemàtiques de Catalunya reconeguda com a Festa d’interès turístic nacional i Festa patrimonial d’interès nacional.

En una de les edicions més especials de les festes més importants de la ciutat de Tarragona, l’Autoritat Portuària no ha volgut perdre l’ocasió d’unir-se a la celebració amb un acord de patrocini de 33.880€ (IVA Inclòs). Amb aquest acord l’APT serà present, entre d’altres suports promocionals, al programa de mà, web, xarxes socials, dossier de premsa, el llibre ‘Operació Tecla’ i a la Mostra de Folklore Viu.

En totes aquestes publicacions el Port de Tarragona apareixerà com a patrocinador principal, i a més tindrà una presència destacada en l’espectacle inaugural que tindrà lloc el dilluns 12 de setembre a la Tàrraco Arena Plaça.

‘Operació Tecla’

‘Operació Tecla’, el llibre de l’il·lustrador i historiador Joan Carles Blanch, està patrocinat pel Port de Tarragona i serà presentat el dia 16 de setembre al Tinglado 1 del Moll de Costa.

El llibre explica tot el que cal saber sobre la relació entre santa Tecla i Tarragona, on l’autor explica la vida de Tecla, la construcció de la catedral, la ciutat medieval, les intrigues d’arquebisbes, reis i papes, guerres i festes… relacionats amb la relíquia que va arribar a la Ciutat de Tarragona fa 700 anys.

La Mostra de Folklore Viu

L’altre acte patrocinat pel Port de Tarragona és la Mostra de Folklore Viu, que reunirà elements representatius del seguici popular de diverses ciutats dels Països Catalans. La col·laboració del Port no és només econòmica, ja que les més de 600 persones que conformen totes les colles que participen en aquesta trobada, ocuparan el Refugi 1 per a utilitzar-lo com a espai comú, vestuari i menjador en ocasió del sopar popular ‘Festa per a Tothom’, el dia 17 de setembre.

La col·laboració del Port amb la Festa Major de Tarragona es completa amb altres accions com la participació en l’organització del taller infantil ‘Les sabates de la mulassa petita’, el maridatge d’històries portuàries i vins de la terra organitzat pel Museu del Port i el patrocini de la recuperació del Ball de Titans (que es presentarà el dia 16 de setembre a la Pèrgola del Serrallo) amb una aportació de 7.000 euros.

L’acord de patrocini per valor de més de 33.000 euros i les diferents col·laboracions addicionals sumen una aportació total de gairebé 50.000 euros en aquesta edició especial de la Festa Major de Santa Tecla de 2022 en commemoració dels 700 anys de l’arribada del Braç de la santa a la ciutat.

Una Santa Tecla més llarga per celebrar el set segles d’història

Les festes d’aquest any s’allargaran 3 dies més per la commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona. Així doncs, les festes de Santa Tecla d’enguany seran del 12 al 25 de setembre.

En total seran prop de 400 actes els que formaran part d’aquesta nova edició de la que és una de les Festes Majors més grans que es celebren a Catalunya. Els actes començaran dos dies abans de l’habitual, el dia 12, amb l’espectacle inaugural i commemoratiu d’aquests 700 anys d’història, i acabaran un dia més tard, el 25 de setembre a la Catedral de Tarragona, el mateix lloc on fa 7 segles es va viure l’arribada de la relíquia de la patrona a la ciutat.