El Port de Tarragona espera rebre els primers creuers després de la pandèmia a finals de juliol

La visita del vicepresident Jordi Puigneró al Port també va servir per ratificar la continuïtat de Josep M Cruset al capdavant de la presidència

Imatge d’arxiu d’un creuer atracat al Port de Tarragona (ARXIU)

El Port de Tarragona espera els primers creuers després de la pandèmia a finals del mes de juliol en el marc d’una temporada “molt estranya” i marcada encara pels efectes de la covid-19. Ho va anunciar dijous passat el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset durant la visita a les instal·lacions del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. “Pel protocol covid, la temporada d’enguany té un interès relativament petit perquè les baixades s’han de fer de forma encapsulada”, va dir Cruset. En la trobada, van repassar les inversions estratègiques previstes al port, van recordar el pla d’inversions, xifrat en 150 milions d’euros, i van destacar la importància de l’entrada en funcionament del corredor mediterrani.

“A finals de juliol serà quan tinguem la possibilitat de les primeres escales, encara és un escenari molt líquid perquè el sector està arrencant”, va admetre el president del Port de Tarragona. També va remarcar que els protocols anticovid marcaran la temporada d’aquest any perquè, diu, els viatgers “baixaran” de forma encapsulada, sense poder moure’s lliurement pel territori. Per això, va assenyalar que estan dedicant tots els esforços a la campanya de l’any vinent.

“L’any 2022 tindrem la nova terminal de creuers nova; és quan tindrem un escenari de normalitat”, va destacar Cruset. El 2019, el Port de Tarragona va rebre 128.089 passatgers i hi van atracar 57 creuers. Pel que fa al 2020 només van arribar 1.463 creueristes en un vaixell.

Cruset ratificat com a president del Port de Tarragona

La visita també va servir per mostrar el suport de Puigneró a la tasca realitzada per Josep M Cruset al capdavant de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), durant els darrers dos anys i mig, i per ratificar la seva continuïtat com a màxim responsable del Port.