‘El Petit Príncep’ inspira una nova ruta turística-cultural a l’Hospitalet de l’Infant

Turisme ha creat aquest producte experiencial per a tot l’any, que transcorre pel Sender Litoral del Jonquet i que uneix les platges de l’Arenal i del Torn
L’expert en la història local, Alfons Tejero; l’alcaldessa, Assumpció Castellví; i la regidora de Turisme, Elidia López, a la presentació del nou producte turístic (Cedida)

‘Viatge a l’Infant’ és el nom del nou producte turístic-cultural que ha creat la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Es tracta d’una ruta a peu per l’Hospitalet de l’Infant, que transcorre pel Sender Litoral del Jonquet, que uneix les platges de l’Arenal i del Torn i que està guardonat amb la bandera Sender Blau.

Allò que caracteritza aquesta ruta és que està inspirada en l’obra de ‘El Petit Príncep’, de l’autor francès Antoine de Saint-Exupéry, que està vinculat a l’Hospitalet de l’Infant. I és que, segons està documentat, en un viatge en què pilotava l’avió que feia la ruta entre Marsella i Alger, l’autor d’aquest clàssic de la literatura es va veure obligat a fer un aterratge d’emergència al poble, a causa del fort vent de Mestral que bufava. Per aquesta raó, Exupéry, l’any 1932, va fer una estada de dos dies a l’Hospitalet de l’Infant.

La idea de crear un producte turístic a l’entorn de la història de l’aterratge que l’autor de ‘El Petit Príncep’ va fer a la costa de l’Hospitalet de l’Infant va sorgir l’any 2022 i s’ha materialitzat ara en aquesta “ruta innovadora, amb la qual s’oferirà durant tot l’any una experiència immersiva, transformadora i memorable”, segons ha explicat l’alcaldessa, Assumpció Castellví.

I és que, segons ha precisat, “al llarg del recorregut pel Sender Litoral del Jonquet, el que es proposarà a la gent serà participar en set dinàmiques, que treballen el benestar personal, i que posen de relleu valors com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud, la tolerància… Uns valors que giren al voltant de la història de ‘El Petit Príncep’ i que volem que s’associen a l’Hospitalet de l’Infant”.

Un exemple d’aquestes dinàmiques és la que ens proposa seure a la platja, tancar els ulls i parar atenció al que sentim al nostre voltant: el soroll de les onades del mar, la suau brisa a la cara, el cant dels ocells; i i buscar un element que hi hagi al voltant que representi allò que ens fa especials. Un altre repte ens convida a donar les gràcies a algun dels membres del grup que ens acompanyen durant el recorregut o a altres persones que no hi són en aquel moment al nostre costat, a través d’un missatge de text, un àudio, etc.

Cal recollir el passaport per fer la ruta

La regidora de Turisme, Elidia López, ha explicat que qui vulgui participar en aquestes activitats i viure aquesta experiència, s’haurà d’adreçar a l’Oficina de Turisme per recollir el passaport del ‘Viatge a l’Infant’. Aquest passaport conté la informació sobre cadascun dels reptes que es plantegen: cada dinàmica ve acompanyada d’unes instruccions i d’un relat perquè els participants entenguin què s’ha de fer a cada punt de la ruta; i s’inclouen diferents il·lustracions que pretenen evocar l’entorn on es duu a terme cada repte plantejat.

Després de superar cada repte, a cada punt de la ruta (senyalitzat amb un pilar de fusta), els participants podran segellar el passaport amb el senyal que hi trobaran tot ubicant la pàgina contra el símbol-segell i rascant-la amb el llapis.

Un cop hagin fet totes les activitats proposades i tinguin tots els segells al passaport que acrediten que les han completat, podran dirigir-se a l’Oficina de Turisme per rebre uns obsequi, consistent en productes de marxandatge de Turisme l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

El passaport estarà disponible en diferents idiomes: català, castellà, francès i anglès i conté una postal, perquè els participants, després d’haver fet aquest ‘Viatge a l’Infant’, que com el llibre d’Exupéry reivindica la infància com un territori per a recuperar l’essencial, se l’enviïn als seus éssers estimats i comparteixin aquesta experiència.