El Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant homenatjarà Astor Piazzolla

La 4a edició tindrà lloc del 21 al 25 de juliol

El Duo Cuypers-Lop ha oferit una petita actuació durant la presentació del festival (Aj. Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant)

L’Hospitalet de l’Infant tornarà a acollir aquest estiu el Festival Internacional de Guitarra, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, sota la coordinació i direcció artística de Patricia Mercado i Anders Clemens. La quarta edició se celebrarà del 21 al 25 de juliol, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, amb les mesures necessàries per garantir la seguretat de tothom.

«Des de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant volem refermar el nostre compromís amb la cultura, perquè creiem que és un bé necessari i que la cultura es segura, si es prenen totes les mesures de protecció contra la Covid-19. En aquests moments, és important donar suport a aquest sector, un dels més afectats per la crisi de la pandèmia», ha afirmat l’alcalde, Alfons Garcia, durant la presentació de l’esdeveniment, que ha tingut lloc aquest dijous 8 de juliol a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Nuria Ortiz, ha assenyalat: «Reprenem el festival que, com a part de la programació estable de cultura, té com a principal objectiu oferir una programació musical de qualitat i, a la vegada, accessible a tothom, en aquest cas, des del vessant d’un instrument popular com la guitarra».

Tal com ha explicat el director artístic, Anders Clemens, la quarta edició s’afegirà als actes internacionals d’homenatge a la figura de l’argentí Astor Piazzolla, un dels compositors més importants de tango d’arreu del món, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. L’encarregat de retre-li homenatge serà el músic i compositor noruec Per Arne Glorvigen, considerat un dels millors intèrprets de bandoneó contemporanis del món, en companyia del guitarrista argentí Pablo Martorell i de l’Estudi de dansa M. Carmen Gallardo de l’Hospitalet de l’Infant.

Aquests dos artistes reconeguts no seran els únics que hi actuaran. Altres músics destacats que participaran en el Festival són: el Quartet Gerhard i el guitarrista Xavier Coll, el Duo Pyrophorus Guitar amb els guitarristes Alí Arango i Josué Fonseca; Carmen Becerra (guitarra) i Isabel Serra (flauta travessera) com a Duo Becerra-Serra; Montserrat Seró (soprano) i Carles Herraiz (guitarra) com a Duo Seró – Herraiz; Carola Cuypers (saxòfon) i Enrique M. Lop (guitarra) com a Duo Cuypers – Lop; i la guitarrista de l’Hospitalet de l’Infant, Anabel Montesinos. El Duo Cuypers – Lop, present a l’acte de presentació del festival ha ofert una petita actuació.

«Per reforçar el caràcter obert del festival, adreçat no només a un públic específic i entès, sinó al públic en general», tal com ha destacat la regidora de Cultura, Nuria Ortiz, a més dels concerts s’han programat enguany dos tallers: un per al públic infantil, a càrrec de Rafel Tornay a l’entorn del conte titulat «La guitarra màgica»; i un altre, per a tots els públics i interactiu, de soundpainting, a càrrec del Col·lectiu Free’t, un grup de músics lleidatans acompanyat pel guitarrista israelí Yeonathan Shachar. També s’ha programat una exposició d’instruments a càrrec dels lutiers José Antonio Fuentes i Antonio Manjón; i una conferència de Bernardo Rambeaud, titulada “Tópicos y figuras retóricas en la música Fernando Sor”.

Venda de les entrades

Fins al diumenge 18 de juliol les localitats es podran comprar, de manera anticipada, a través de la pàgina web www.guitarfesthospitalet.cat, en què es pot consultar tota la programació. També es podran comprar amb antelació a la taquilla del Centre Cultural Infant Pere, els dies 19 i 20 de juliol, de 18 a 20 h.

El preu de les entrades anticipades per als concerts és de 8 euros; i de 10 euros, per a qui les compri a taquilla a partir del 21 de juliol. Els tallers tenen un preu de 3 euros per persona i l’accés a la conferència i a l’exposició d’instruments que hi ha programades serà gratuït.