El 23è Pessebre de Sorra de la Pineda fa un homenatge a la història de l’art

El conjunt escultòric es podrà visitar de manera gratuïta i sense interrupcions fins al 6 de gener de 2023

La platja de la Pineda s’engalana per acollir una de les tradicions més especials: el Pessebre de Sorra (Cedida)

La platja de la Pineda de Vila-seca s’engalana aquests dies per acollir una de les tradicions més especials del territori: el Pessebre de Sorra. Els treballs per a donar forma a les monumentals escultures de sorra ja han començat aquesta setmana i està previst que finalitzin en breu. El conjunt escultòric es podrà visitar de manera gratuïta i sense interrupcions fins al 6 de gener de 2023.

Homenatge a l’art

Un total de 8 artistes internacionals, provinents de Dinamarca, Letònia, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia, Txèquia i també de Catalunya, donen forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any, el qual en aquesta edició rendeix un homenatge a l’art, a través d’un recorregut per les seves etapes més representatives: des de la prehistòria, fins a l’art abstracte dels nostres temps.

Les imponents escultures ocuparan uns 200 m2 de superfície. Per alçar-les es faran servir gairebé 300 m3 de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra per tal de recrear aquests pessebres.

El Pessebre de Sorra s’organitza des de l’any 2000 i desperta l’interès de grans i petits. Cada any el visiten més de 25.000 persones que s’apropen fins al Parc del Pinar de Perruquet per a descobrir els personatges que s’hi amaguen.

Activitats familiars i nadalenques

Al costat del pessebre es duen a terme diverses activitats familiars de temàtica nadalenca per gaudir d’aquesta tradició vila-secana. Enguany estan previstos diversos concerts de Nadal, contes i titelles a la vora del pessebre. Així, el diumenge 4 de desembre, va tenir lloc l’espectacle infantil Contes de Nadal, i ahir dimarts Sons de Gòspel va oferir un concert de nadales.

Aquest dijous 8 de desembre, serà el Coro Rociero Arena del Camino qui, a partir de les 12.00 h, amenitzarà el matí amb un concert nadalenc. El dissabte 10 de desembre, a les 12.00 h, grans i petits gaudiran de l’espectacle familiar Una altra carta als Reis, a càrrec de la Cia. Xip Xap. Diumenge 11 de desembre, a partir de les 12h, podreu gaudir d’un concert de nadales en swing a càrrec del grup de música jazz Jordi Sans feat Joni Witzi Trio.

El dissabte, 17 de desembre, la coral Cantaires de la Pineda oferirà un concert de nadales a partir de les 12.00 h i diumenge 18 de desembre, la Cia. L’Invisible us espera amb el seu espectacle de titelles ‘El Nadal de la Rateta’.

Enguany al costat de les escultures es tornarà a instal·lar la Haima Reial de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. Serà el dissabte, 17 de desembre, de 10.00 a 14.00 h, quan els infants podran fer entrega de les seves cartes. La Haima també s’ubicarà a Vila-seca, els dies 23, 24, 26, 29 i 30 de desembre, i a la Plana, el dia 18 de desembre.

Tots els actes del Pessebre, així com la resta d’activitats de Nadal i Reis de Vila-seca es poden consultar a l’app Nadal a Vila-seca i als webs www.lapinedaplatja.info i a www.vila-seca.cat.