Cambrils tancarà el calendari gastronòmic amb les 9es Jornades dels Fideus Rossos

Del 4 al 20 de novembre, divuit restaurants oferiran menús amb diferents variants d’aquest plat, maridats amb vins del celler Les Vinyes del Convent

Presentació de les 9es Jornades dels Fideus Rossos de Cambrils (Ajuntament de Cambrils)

Cambrils dedicarà les últimes jornades gastronòmiques de l’any als fideus rossos, un plat típic de la vila molt arrelat a la seva tradició marinera. Els fideus rossos seran els protagonistes dels menús especials que oferiran una vintena de restaurants de Cambrils del 4 al 20 de novembre. Els àpats es maridaran amb els vins del celler Les Vinyes del Convent (DO Terra Alta), a través del patrocini de Distribucions García Moreno.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat durant la roda de premsa de presentació “l’excel·lència gastronòmica de Cambrils fruit d’una llarga tradició” i ha explicat que “les propostes culinàries són molt variades però comparteixen la mateixa essència marinera”. L’alcalde confia que se superarà els nivells del 2019.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, ha afirmat que les tres setmanes de jornades permetran seguir allargant la temporada d’estiu i ha agraït l’esforç dels restaurants per portar la gastronomia de Cambrils al més alt nivell. Romera ha posat en valor que a Cambrils “en una mateixa setmana coincidiran dues jornades gastronòmiques, la de l’oli i la dels fideus rossos, que serà tot un reclam pels visitants del municipi”

El representant de l’AEHC, Xavier Martí, ha valorat molt positivament la temporada d’estiu, ha explicat que el “microclima” de Cambrils ajuda a mantenir l’afluència de visitants el cap de setmana i ha afirmat que els restaurants ja comencen a tenir reserves per les jornades dels fideus, que reivindiquen un plat molt propi de Cambrils.

Tant l’alcalde com el representant dels restauradors han coincidit en què enguany la participació d’establiments -18- ha estat una mica inferior a l’habitual. La raó principal és que alguns d’aquests restaurants es troben de vacances, després d’una “potent” i intensa temporada d’estiu. No obstant, l’edició d’enguany fa “un salt qualitatiu” pel que fa als menús que s’ofereixen.

Per la seva banda, el propietari de Distribucions García Moreno, patrocinador de les jornades, ha posat en valor la qualitat i la personalitat dels vins del celler Les Vinyes del Convent, ubicat a Horta de Sant Joan.

Per acabar, el propietari de Les Vinyes del Convent, Elias, Gil, ha presentat els quatre vins que acompanyaran els menús i ha explicat que la connexió amb la biodiversitat de l’entorn proporciona als vins una finor i una acidesa que lliga molt amb la cuina marinera. Els vins seleccionats són Los Ceps de la Via Verda (blanc i negre DO Terra Alta), Lola Bel (rosat DO Terra Alta) i Diferents DOQ Priorat (espumós DOQ Priorat).

Els menús i els restaurants participants

Els menús es poden consultar en aquest llibret, que recull diferents versions d’aquest “ranxo mariner” que es menjava a les barques dels pescadors.

Els restaurants participants en aquesta novena edició són: Bec d’or, Brisas de Mar, Can Solé, Cal Tendre, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Confraria del Port, Duomo, El Capi, El Pòsit, Gami, Germans Miquel’s, La Palmera de la Llosa, L’Original Experiències Gastronòmiques, Les Barques, Rincón de Diego, Taberna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

Les jornades estan organitzades pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació d’Empresaris de l’Hoteleria de Cambrils (AEHC), i compten amb el patrocini de Distribucions García Moreno.