Bustamante, Miki Núñez i Los Diablos, plats forts de les Nits Daurades de Salou

Salou celebrara la Festa Major d’estiu amb gairebé 25 actes gratuïts, que tindran lloc del 3 al 15 d’agost

Imatge d’arxiu de l’últim concert de David Bustamante a Salou (M.Àngels Bladé)

Salou tornarà a celebrar la seva Festa Major d’Estiu, les Nits Daurades, amb gairebé 25 actes gratuïts, que tindran lloc del 3 al 15 d’agost de 2022, organitzada per l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, en col·laboració amb la regidoria d’Infància.

El tret de sortida el donarà el pregoner d’enguany, Rubén López Pulido, director general de l’Oficina de Turisme d’Espanya a Dublín, el proper dilluns, 8 d’agost, a les 20.30 h, als jardins del Patronat Municipal de Turisme. El mateix dia, prèviament a l’acte inaugural, es farà una cercavila popular, a les 19.30 h, al Passeig Jaume I, des de la plaça de les Comunitats Autònomes i fins al Patronat. Així mateix, en finalitzar el pregó, es podrà gaudir de la gran tronada d’inici de festes, al Passeig.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat molt positivament el programa d’enguany de les Nits Daurades, atès que “hem tornat a la normalitat”, i, ha assenyalat, “des de l’Ajuntament, som sensibles amb el fet que hem de cuidar tothom i fer que la ciutadania gaudeixi el màxim possible”, després de dos anys de pandèmia. Per aquesta raó, ha indicat que “hi ha actes per a tothom, i iniciatives específiques, també, per a la gent gran”. D’altra banda, ha posat de relleu la gran participació d’entitats de cultura tradicional i popular; i la presència del foc en aquestes festes, “un element molt salouenc i mediterrani”.

Actes previs

Els actes previs començaran el proper dimecres, 3 d’agost, amb el concert ‘Mozart a Salou’, amb l’Orquestra de Cambra Catalana, Joan Pàmies, com a director, i Melani Mestre, al piano, a les 20.30 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes. Forma part del V Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou.

També se celebrarà la quarta Batrobada, el divendres, dia 5, amb el Grup Atabaladors de Salou i altres colles convidades, a les 22 h, des del carrer Carles Buïgas, i fins a la plaça de les Comunitats Autònomes.

El ball amb orquestra, els dies 4 i 7, al vespre, a la plaça del Carrilet i al Parc de la Ciutat, respectivament. I el talent musical de Salou, en concert, el 6 i 7 d’agost, a les 21 h, a la plaça de les CCAA.

Concerts i més actes

D’altra banda, destaquen el concert de David Bustamante, amb la gira ‘Veinte años y un destino’, el proper dijous, 11 d’agost; el de Los Diablos, divendres, 12; i el de Miki Núñez, diumenge, 14. Tots tres es faran a les 22 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes.

També, la companyia de Mónica Novillo oferirà un espectacle de flamenc, la nit del pregó, el 8 d’agost, a les 23 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes; dimecres, dia 10, es podrà gaudir de la Festa dels 80, ‘¡Ochentazo!’, a les 22 h, també a la plaça de les CCAA; i, dissabte, 13 d’agost, de la Nit de Reggaeton, amb Lírico en la Casa, a les 23 h, al mateix indret.

Pel que fa a actes culturals, el proper dimarts, dia 9, hi haurà la trobada d’havaneres, amb els grups Els Cremats, Peix Fregit i Veus de Reus, a les 22 h, a la plaça de les CCAA. Dissabte, 13, tindrà lloc la ballada de sardanes, a les 20 h; i la Nit del Foc, amb els Diables Maleïts i les Bruixes Latemó, el Xaloc i la Morena de Salou, i altres grups convidats, a les 21.30 h, al Passeig Jaume I.

D’altra banda, la regidoria d’Infància organitza, el 9 d’agost, la iniciativa ‘Xic’S Daurades’, amb jocs d’aigua i inflables, de 17.30 a 20.30 h, a la Font Cibernètica.

El dia gran

El dia gran, dilluns, 15 d’agost, se celebrarà la missa i la processó de la Mare de Déu, a partir de les 20 h, des de l’Església de Santa Maria del Mar, passant pel Passeig Miramar, i fins arribar a l’Espigó del Moll, on s’iniciarà la processó marítima, que continuarà, un cop finalitzada pel mar, pel Passeig Jaume I.

El gran castell de focs d’artifici i l’actuació de l’orquestra La Privada posaran fi a la darrera nit de Festa Major, a partir de les 23 h, al Passeig Jaume I. El concert es farà, en finalitzar els focs, a la plaça de les Comunitats Autònomes.

Cal destacar que l’Ajuntament, a través del SIAD i SAI Salou, col·locarà un punt violeta i multicolor, a la plaça de les Comunitats Autònomes, els dies 11, 13 i 14 d’agost, a la nit, per informar en cas de trobar-se en situacions de violència, sexistes i discriminacions.