La Festa Major d’estiu de Salou ha viscut 13 dies de tradició, cultura i exhibició de talent local
Un espectacular castell de focs artificials, d’uns 20 minuts, ha marcat el final dels 13 dies de Nits Daurades a Salou. Una trentena d’actes i activitats, tots ells gratuïts, han configurat el programa de la Festa Major d’Estiu, pensat per a públics de totes les edats i orígens.
El 3 d’agost, al xalet Torremar, seu del Patronat de Turisme, Sergio González Fernández, coordinador de màrqueting estratègic d’AENOR, va donar el tret de sortida a les festes amb un pregó on va destacar el model turístic de Salou, presentat com un exemple a seguir per la seva excel·lència en l’execució.
El Passeig Jaume I ha estat el centre neuràlgic de gairebé totes les celebracions. L’imponent escenari ubicat a la plaça de les Comunitats Autònomes ha acollit artistes emergents de Salou, els quals han mostrat el seu talent i habilitats artístiques davant d’un públic format per milers d’assistents locals, nacionals i internacionals.
Màgia, balls, música i molt més
La programació ha inclòs màgia, ball, música, marxa aquàtica nocturna, nit de salsa, tributs a grans mites, dansa, flamenc, seguici popular, i folklore tradicional català. A més, s’han ofert diverses activitats orientades als més petits, conformant un calendari d’activitats molt ben rebut. La resposta del públic ha estat extremadament positiva, amb milers de persones participant activament en els diferents esdeveniments realitzats a una de les places més emblemàtiques de la ciutat. El dimecres, la pluja va forçar la cancel·lació del tribut a Hombres G.
Durant aquestes Nits Daurades, la Regidoria de Festes ha fet una aposta decidida pel talent local i ha buscat mostrar la cultura tradicional i popular de la ciutat, aprofitant l’afluència de milers de persones que trien Salou per descansar i gaudir de vacances merescudes.
El castell de focs, punt final
Aquest dijous al vespre, les Nits Daurades han finalitzat després de la missa, presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, en honor a Santa Maria del Mar i la tradicional processó de la Verge, transportada en una embarcació pels pescadors del municipi que, han fet tot el trajecte del Passeig Jaume I, descalços. L’alcalde de Salou i l’arquebisbe de Tarragona han presidit la processó.
El castell de focs artificials i l’actuació de l’orquestra ‘La Privada’ han clausurat aquesta edició de les festes, que ha estat molt ben valorada tant per l’organització com pels artistes i el públic en general.
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat molt positivament l’edició d’enguany, que s’ha consolidat com un destacat aparador per al talent local i les tradicions del municipi. Ha subratllat que l’edició de 2024 ha estat especialment significativa, remarcant la importància del missatge del pregoner que ha reafirmat el model turístic de Salou com a referent.
Granados també ha destacat la presentació del talent cultural i artístic dels artistes emergents del municipi, i ha insistit en la importància de donar visibilitat als artistes locals en un moment de gran afluència de visitants i turistes, permetent així exhibir el talent i el patrimoni cultural viu de Salou.
Per la seva banda, el regidor de festes, Xavier Montalà, ha expressat que “les Nits Daurades han anat molt bé i han tingut una molt bona rebuda, gràcies a la varietat d’actes per a totes les edats i públics”. Ha comentat que la valoració global de la Festa Major d’estiu és molt positiva i que “estem molt satisfets que els actes hagin estat multitudinaris”.
Montalà ha agraït la implicació de tots els salouencs en aquestes festes on s’ha volgut prioritzar l’essència genuïna del municipi i la cultura salouenca.