25 restaurants de Tarragona oferiran menús amb l’arròs mariner com a protagonista

La segona edició de les jornades gastronòmiques tindran lloc del 16 d’abril al 2 de maig

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat ha presentat la 2a edició d’Arròs Mariner, Jornades Gastronòmiques, al Serrallo (AEHT)

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, amb el suport del Port de Tarragona i amb el patrocini d’arròs Bayo, celler Clos Montblanc, Coca-Cola y Correos ha presentat aquest dimarts l’Arròs Mariner de Tarragona, Jornades Gastronòmiques. Les jornades començaran el proper 16 d’abril i s’allargaran fins al 2 de maig. Durant 15 dies, 25 dels millors restaurants de la ciutat serviran menús especials amb l’arròs mariner com a protagonista.

L’acte de presentació, celebrat a la pèrgola del Serrallo, ha estat presentat per Helder Moya, periodista gastronòmic. El president de l’AEH Tarragona Ciutat, Javier Escribano, qui ha volgut destacar l’’aposta de l’Associació per promoure el sector a tota la ciutat amb esdeveniments gastronòmics com aquest, en un moment en que l’hostaleria necessita recuperar-se”.

Els restaurants

Els restaurants participants són: El Llagut, Fòrum Tarragona, Sol-Ric, Les Fonts de Can Sala, Brisa Tamarit Resort, l’Arroceria, Kraken Tarragona, La Morada, Mas Roselló, Hotel Tarraco Park, Arlemar, Palau del Baró, Cocula, Alta Taberna Sol-Ric, Casa Balcells, El Paseo, Nàutic Tarragona, La Sardineta, Octopussy, Ca l’Eulàlia, Barhaus, De Vins, Martinet, La Cucafera, Les Granotes.

Els establiments participants han elaborat menús tradicionals o innovadors amb arròs BAYO del Delta de l’Ebre i maridats amb vins del celler Clos Montblanc (DO Conca de Barberà). Els menús gastronòmics dels establiments participants tenen un preu que va, des dels 15 euros i fins als 50 euros, i consten d’un entrant o primer plat, un plat principal, postres, aigua, pa i vi inclòs.

Per la seva banda, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha reclamat la identitat del plat protagonista de les jornades “un producte mariner molt arrelat al centre del nostre Port que és el Serrallo”

‘Un arròs viatger’…

Aquesta segona edició, inclou una novetat anomenada ‘Un arròs viatger’, que compta amb el suport de Correos. Tots els establiments participants a l’Arròs Mariner de Tarragona, jornades gastronòmiques, oferiran als clients que degustin els menús, una targeta postal perquè puguin escriure a un familiar, amic o a qui ells vulguin d’arreu del món durant la sobretaula. L’establiment recollirà la postal i l’enviarà gratuïtament a través de Correus. En un any en que no podem viatjar, l’Associació ha creat aquesta experiència per promocionar la gastronomia i la ciutat de Tarragona, en el 150 aniversari de la primera targeta postal.

Xavier Salvador, representant de Correus, ha afegit que “amb la postal volem apropar-nos als comensals que no poden desplaçar se i recordar-los que, quan puguin venir, tindran un restaurant a Tarragona on gaudir d’un bon àpat”.